Uw vragen ? Materialen
-
Wat is het verschil tussen de soorten natuursteen? Marmer, graniet, kwartsiet, composiet en keramiek.
In ons gedeelte over materialen en onderhoud vind je alle informatie die je nodig hebt om de verschillende materialen te vergelijken en het materiaal te vinden dat het beste voor jou past.
-
Wat is een open boek?
Een open boek in natuursteen is een techniek voor het snijden en rangschikken van natuursteenplaten, o.a marmer of kwartsiet, om een symmetrisch en harmonieus visueel effect te creëren.
-
Is kwartscomposiet gemakkelijk te onderhouden?
Ja, zolang je de juiste methode gebruikt. Omdat kwartscomposiet een absoluut niet-poreus materiaal is, blijft alles achter op het oppervlak. Daarom moet je het werkblad na gebruik ontvetten. We raden aan om regelmatig azijn en witte creme cif te gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte over materialen en onderhoud via de link hieronder.
-
Wat is het verschil in sterkte tussen de verschillende keramische afwerkingen?
Keramiek met een natuurlijke afwerking komt uit de oven en is daarom het best bestand tegen krassen en vlekken. De andere afwerkingen (gepolijst en zijdeglans) zijn gevoeliger.
-
Hoe kan ik thermische schokken op mijn natuursteen vermijden? Is er een groot risico op thermische schokken?
Natuursteen (marmer, graniet, kwartsiet) is goed bestand tegen hitte. Toch kan een plotseling temperatuurverschil een thermische schok veroorzaken. Een thermische schok wordt veroorzaakt door een snelle en aanzienlijke verandering in temperatuur. Dit type plotselinge verandering creëert interne thermische spanningen als gevolg van verschillen in uitzetting (of inkrimping) tussen delen van het materiaal. Deze spanningen kunnen leiden tot barsten, vervorming of zelfs breuk van het materiaal. Om elk risico te vermijden, wordt het gebruik van een onderlaag daarom sterk aanbevolen.
-
Wat is de hoogste temperatuur waartegen kwartscomposiet bestand is?
Kwartscomposietmerken geven over het algemeen een maximumtemperatuur van 149°C aan. Boven deze temperatuur bestaat het risico dat het oppervlak verbrandt, wat zich zal uiten in verkleuring. Aangezien het onmogelijk is om te bewijzen of deze limiet van 149°C al dan niet is overschreden, zijn wij van mening dat kwarts niet bestand is tegen direct contact met een heet element. Het gebruik van een onderplaat is daarom verplicht.